Complement IT tjänster

Behöver du se över dina backuplösningar, hjälp att dra nätverk, göra inköp till företaget eller ha hjälp med hemelektronik som strular? Complement IT kan hjälpa till med allt detta och lite till.

TJÄNSTER

Vilka tjänster kan Complement IT hjälpa dig med?

Vi hjälper dig få en stabil IT-miljö med allt vad det innebär. Vi hjälper även till att hålla din utrustning uppdaterad.

Complement IT utför givetvis även tjänster till privatpersoner med datorer och annan hemteknik. Rutavdrag gäller: ”Du betalar halva kostnaden för tjänsterna”

För eller senare kommer man till ett läge där man inte längre hinner med tekniken och helt enkelt behöver tiden till annat.

I vissa fall har man en central IT-avdelning men som inte alltid kan vara på plats när ni som bäst behöver det utan måste nyttja egen personal för att lösa tekniska frågor. Här kan du ta hjälp av våra tjänster.

Complement IT hjälper kunder i Västervik med omnejd att lösa digitala problem men kan även sälja och installera ny utrustning om så skulle behövas.

Tack vara att man kan göra mycket på distans så är avståndet till kunden inte alltid avgörande. Många av våra tjänster går även att utföra på distans. 

Nätverk

Backup

Säkerhet

Datorer

Mobiltelefoner

Avbrottsfri kraft

Kringutrustning

TJÄNSTER

Vilka tjänster behöver du hjälp med?

Datorvård

Läs mer

Datorvård – reparationer och felsökning

 Alla datorer blir med tiden av olika anledningar sega och trötta, men det betyder inte alltid att man blir tvungen att köpa nytt.

Det kan t.ex bero på trasiga komponenter, dåligt med lagringsutrymme eller att du infekterats av skadlig programvara men det kan också bero på ett undermåligt nätverk.

Vi kan hjälpa dig lösa dessa problem!

 

PC

Utför felsökning, reparationer och uppgraderingar av Laptop och Stationära PC-datorer.

Säljer även nytt och begagnat vid behov.

 

Mac

Utför felsökning, reparation och uppgraderingar av MacBook, iMac m.m.

Säljer även nytt och begagnat

 

Övrig Hemelektronik

Det finns numera ett stort antal hemelektronikprodukter på marknaden.

TV/högtalare/Vitvaror/WiFi/och mycket mer.

Vi hjälper dig att få tekniken att fungera om problem skulle uppstå.

Vi ger gärna även råd vid inköp!

Support

Läs mer

Support via telefon eller distansuppkoppling!

Vi kan erbjuda support för allt som har med teknik och IT att göra!

Detta inbegriper den typen av bekymmer som går att lösa på distans som antingen telefonledes eller via distansuppkoppling gör det möjligt att hjälpa er på bästa sätt!

Vid tillfällen då hjälpen måste ske via distansuppkoppling föredrar vi en bokad session då vi inte alltid har möjlighet med hjälp via dator eftersom vi då och då är ute rent fysiskt hos kund!

Om ni önskar avtal med telefonsupport/distanshjälp går det att lösa och debiteras i så fall månadsvis!

Kontakta oss gärna för mer information angående upplägg och priser!

Återställning och backup

Läs mer

Datahantering, backup och återställning

Backup kan man finna i många olika former!

Det finns t.ex en uppsjö av olika molntjänster som hjälper till med detta såsom Onedrive, Google-drive, dropbox, icloud m.m.

Man bör dock veta att man inte är helt skyddad av dessa tjänster då de inte till hundra procent kan garantera att dina data inte går förlorade!

Jag har som grundregel att ha backup på tre olika platser varav en bör vara en lokal backup, och av sådan typ att man också säkerställer att dina säkerhetskopierade data inte blir korrupt och därför inte längre går att läsa!

Jag kan hjälpa dig säkerställa bra backuper och även då veta hur man återställer om olyckan skulle vara framme!

Nätverk

Läs mer

Nätverk

Ett fungerande nätverk är en förutsättning för att du ska kunna kommunicera med omvärlden.

Men det är inte alltid lätt att få detta att fungera tillfredställande då det finns en djungel av produkter och inte alla har den inbyggda säkerheten som behövs för att säkerställa att ingen med lätthet ska kunna komma åt ditt privata nätverk.

 

Fasta Nätverk

Det traditionella mest tillförlitliga och därför säkraste är fortfarande enligt min mening ett så kallat trådbundet nätverk.

Det finns även här en stor variation av kablar som för den oinvigde kan vara svårt att veta vad man ska välja och även hur den bör installeras.

Vi hjälper dig välja rätt kablar till konkurrenskraftiga priser och utför även professionella installationer.

 

Trådlösa Nätverk

Det trådlösa nätverken och dess produkter uppdateras ständigt mycket beroende på på olika säkerhetsaspekter men också även hastighet och täckningsgrad.

Produkter som medger trådlösa nätverk(WiFi) innehåller alltid inbyggda programvaror som då och då behöver uppdateras då de löpande sker förbättringar vad gäller säkerhet och funktion.

Vi hjälper dig välja produkter av god kvalitet, installerar/konfigurerar och håller dem uppdaterade åt dig!

Har du egna idéer eller produkter du själv gillar så hjälper vi dig givetvis med dessa också.

 

Snygga till sladdar

Inte sällan och med tiden så tenderar kablar av alla sorter leva sitt eget liv och det liknar till sist ett spindelnät man inte längre vågar ta i då saker och ting slutar fungera så fort man rör dem.

Låt mig hjälpa er städa upp i kabelhärvan och dra kablarna på ett så snyggt och prydligt sätt som möjligt.

Det kanske även är på sin plats att byta ut flera av dem vilket jag självklart hjälper till med!

Mobilreparationer

Läs mer

Mobilreparationer

Det är väldigt lätt hänt att mobilen åker i backen och att man då får skador som gör mobilen obrukbar eller att andra problem uppstår!

Mobilen kanske inte längre går att ladda eller har dålig batteritid.

Jag har gott samarbete med flera seriösa leverantörer samt ett flertal försäkringsbolag och utför därför även försäkrings-reparationer.

Jag hjälper som sagt mina kunder med alla upptänkliga skador och problem på både Apple och Android mobiler som t.ex.

  • Skärmbyte
  • Byte av mellanskal och/eller baksida
  • Byte av Batteri.
  • Byte av laddport
  • Byte av andra komponenter så som interna kameror m.m

Jag kan även hjälp mina kunder med tillhörande molntjänster och allmän hantering.

IOS/Apple mobiler

Hjälp att sätta upp Icloud-konto och få en genomgång hur allt fungerar med Idrive, icloud, säkerhetskopiering, Itunes, appstore och installation av vanliga appar m.m

Android, Samsung/Sony/Huawei/Oneplus/Xiaomi etc.

Hjälper till med funktioner som säkerhetskopiering, google play, google drive, google photo och även modellspecifika funktioner från framför allt samsung..

Inom kort kommer det ut en ungefärlig prislista eftersom priserna i dessa tider kan variera från dag till dag!

Säljer även begagnade mobiltelefoner och har oftast Iphones och Samsungmobiler i lager i olika prisklasser.

Alla är rekonditionerade och har oftast nya skärmar samt batteri i antingen mycket gott skick eller så är ett nytt batteri installerat!

Datasäkerhet

Läs mer

Datasäkerhet

Det är mer aktuellt än någonsin att hålla ditt nätverk och alla dina enheter skyddade från det yttre hot som nu ökar för var dag som går vilket historiskt sett oftast drabbat större företag men som nu oftare en man kan tro även drabbar även de små företagen men också privatpersoner.

 

Uppdaterat Operativsystem

För både Mac och PC så är det av största vikt att dessa hela tiden är fullt uppdaterade med de senaste säkerhetsuppdateringarna, detta gäller även alla olika tilläggsprogram som alltid behöver vara uppgraderade till senaste version.

Inte sällan kan man ha inbyggda problem som gör att operativsystemet inte blir uppdaterat.

Hjälper dig att se över säkerheten så att du har tid över till annat!

 

Säkerhetslösningar för Mac och PC

Som återförsäljare för F-Secure så kan jag erbjuda ett fantastiskt bra skydd för både företag och privatpersoner till oslagbara priser.

Rekommenderar dessa varianter ”för både PC/Mac/Mobila enheter”:

För privatpersoner: F-Secure Total

För företag:  F-Secure Business Protection Premium (Skydd mot cryptolocker)

eller F-secure Business Protection, utan cryptolockerskydd.

 

Brandväggar och Switchar och säker WiFi

För att försvåra intrång så behövs även hårdvarubaserade brandväggar, managerbara switchar och övervakade kontrollenheter för dina AP(Accesspunkter)

Man ska inte glömma att man aldrig kan vara 100% skyddad men har man tillräckligt bra skydd med övervakning så är man inte heller det mål som hackers i första hand ger sig på!

Frågor och svar om mobilreparationer

Vad betyder mobilreparation?

Mobilreparation innebär processen att fixa och återställa funktioner på en mobiltelefon som har skadats. Det kan röra sig om allt från en sprucken skärm till programvara som inte fungerar som den ska. Vid Complement IT, strävar vi efter att erbjuda den bästa servicen inom mobilreparation.

Vilka typer av mobilreparationer erbjuder Complement IT?

Hos Complement IT erbjuder vi en mängd olika tjänster inom mobilreparation. Det inkluderar skärmbyte, byte av batteri, reparation av vattenskador, programvaruuppdateringar och mycket mer. Vi arbetar med alla stora märken och modeller av smartphones.

Varför ska jag välja Complement IT för min mobilreparation?

Complement IT prioriterar kvalitet, snabb service och kundnöjdhet för alla mobilreparationer. Vår erfarna och skickliga personal är redo att ta sig an alla sorters problem och reparationer. Dessutom erbjuder vi konkurrenskraftiga priser på alla våra tjänster.

Hur lång tid tar en mobilreparation på Complement IT?

Tiden det tar för en mobilreparation varierar beroende på vilken typ av skada din telefon har och hur omfattande reparationen är. Men vi strävar alltid efter att utföra reparationer så snabbt som möjligt, vanligtvis inom samma dag.

Hur mycket kostar en mobilreparation hos Complement IT?

Kostnaden för en mobilreparation hos Complement IT varierar beroende på typen av reparation och modellen av din telefon. Vi rekommenderar att du kontaktar oss direkt för att få en exakt kostnadsuppskattning för din specifika reparation.

Bilder från verksamheten

Bilder

Nedan visas bilder från olika jobb Complement IT har genomfört.

Bilder från verksamheten

Iphone 13 och Ipad – före och efter reparation

Kontakt